Organisatie


- POLITIEKE PARTIJ WEERT LOKAAL -
Weert Lokaal | Politieke partij Weert

Organisatie

Doelstelling

 1. De vereniging is een onafhankelijke non profit organisatie die ten doel heeft:
  1. Het bevorderen van belangen van de inwoners van de Gemeente Weert in de ruimste zin van het woord
  2. Het bijstaan van haar leden in de uitvoering hiervan
 2. De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door:
  1. Deelname aan de verkiezing van de leden van de Raad van Gemeente Weert
  2. Het samenstellen en ten uitvoer brengen van een politiek programma, waarin het doel nader omschreven kan worden
  3. Het houden van vergaderingen waarbij het bestuur van de Gemeente Weert en het hierop gebaseerde beleid van het gemeentebestuur besproken kunnen worden, alsmede zaken van lokaal en interlokaal belang in en verband houdende met de Gemeente Weert
  4. Het verstrekken van de in de Raad van Gemeente Weert gekozen afgevaardigden van de vereniging van voldoende, tijdige, betrouwbare en relevante informatie
  5. Door middel van studie en voorlichting en voorts door het aanwenden van alle wettige middelen

zie ook statuten artikel 2


Hoofdlijnen beleidsplan en kernwaarden

Weert kent al meer dan 85 jaar een lokale invulling in de politiek. Weert Lokaal is uit die lokale initiatieven van inwoners samengesmolten. Weert Lokaal is daardoor geworden tot een brede volkspartij voor de inwoners van heel Weert (Altweerterheide, Biest, Binnenstad, Boshoven, Fatima, Graswinkel, Groenewoud, Hushoven, Kazernebuurt, Keent, Laar, Laarveld, Leuken, Moesel, Molenakker, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy).  Voor alle mensen, die hier wonen. Mensen die hier geboren zijn, van verre landen komen, uit Europa hier ingeburgerd zijn, mensen met verschillende politieke beelden, jong, oud, gezinnen, alleenstaanden, arm, rijk, werknemers, ondernemers… kortom: Weert Lokaal is er voor alle inwoners van deze prachtige gemeente.

De kernwaarden van Weert Lokaal zijn: sociaal, betrokken en open. Dat waren ze in het verleden en zijn ze in de toekomst. Sociaal benadrukt dat we oog blijven houden voor inwoners die het moeilijk hebben, financieel of anders. Gewoon omdat we vinden dat we er ook voor hen zijn. Betrokken wil zeggen dat we met beide benen op de grond staan, middenin de maatschappij van Weert. We weten wat er leeft en wat mensen beweegt. We denken met ze mee, niet vanuit een politiek denkbeeld, maar vanuit onszelf, zoals we zijn. Open betekent voor Weert Lokaal dat we altijd luisteren naar inwoners. Van daaruit bepalen we onze standpunten om deze gemeente te kunnen besturen. Daar zijn onze plannen op gebaseerd. We gaan daarin wel onze eigen weg, want we moeten altijd alle belangen meewegen. Openheid leidt dan ook tot meer inventiviteit en creativiteit.

Wij willen verder kunnen uitbouwen en realiseren met wat we samen de afgelopen jaren hebben gestart en verwezenlijkt, maar ook op de ervaring die we de afgelopen vier jaar hebben opgedaan wat betreft nieuwe ontwikkelingen.

Volg Weert Lokaal
Blijf op de hoogte en volg ons via de Socials »

Volg Weert Lokaal via de Socials
                    
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top