Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Weert Lokaal

Weert, 16 december 2017. Op 21 maart 2018 mogen we voor Gemeenteraadsverkiezingen weer naar de stembus om te stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Op vrijdagavond stelden de leden van Weert Lokaal de kandidatenlijst voor de verkiezingen unaniem vast tijdens de algemene ledenvergadering.

Eerder werd al bekend gemaakt dat wethouder Geert Gabriëls de lijst zal aanvoeren. Op de tweede plaats staat wethouder Martijn van den Heuvel. Eerste vrouw op de lijst is raadslid Suzanne Winters op nummer 3. Nieuw op de lijst op nummer 4 is Jurella Kleinmoedig. Op nummer 5 en 6 staan raadsleden Marienel Engelen en Peter Küsters. Bekende gezichten bij Weert Lokaal op 7 en 8 Els Henderikx en Henk van de Loo. Op nummer 9 Niek Gruijthuijsen, steunfractie en commissielid-niet-raadslid. Op nummer 10 nieuw bij Weert Lokaal Robyn Dörenberg. Samen aan de slag met met als uitgangspunt ons Weert Lokaal verkiezingsprogramma 2018-2022

De totale lijst bestaat uit 34 kandidaten voor Weert Lokaal. Een mooie mix kandidaten met en zonder politieke ervaring, die zowel geboren en getogen, maar ook nieuw en bevlogen zijn over Weert. Overigens is de plek voor kandidaten bij Weert Lokaal niet het belangrijkste, de partij hanteert namelijk het systeem waarbij de kandidaat met de meeste stemmen in de raad zitting mag nemen. De inwoners van Weert bepalen zo wie hen mag vertegenwoordigen in de raad.

Kandidatenlijst

1Geert Gabriëls(38 jaar, Fatima)
2Martijn van den Heuvel(36 jaar, Leuken)
3Suzanne Winters(38 jaar, Fatima)
4Jurrella Kleinmoedig(42 jaar, Groenewoud)
5Marienel Engelen(56 jaar, Leuken)
6Peter Küsters(66 jaar, Leuken)
7Els Henderikx(62 jaar, Stramproy)
8Henk van de Loo(61 jaar, Altweerterheide)
9Niek Gruijthuijsen(40 jaar, Weert – Centrum)
10Robyn Dörenberg(23 jaar, Altweerterheide)
11Mark Jankoski(41 jaar, Moesel)
12Fatih Yücel(43 jaar, Biest)
13Carla Jacobs-Verstappen(60 jaar, Boshoven)
14Martijn Smolenaers(23 jaar, Laar)
15Jaimie Briels(23 jaar, Stramproy)
16Iron Verhees-Vaessen(57 jaar, Graswinkel)
17Yannick Cuijten(28 jaar, Groenewoud)
18Gwen Collignon(20 jaar, Molenakker)
19Aya Idahmanen(16 jaar, Keent)
20Pierre Emans(68 jaar, Leuken)
21Frans Kneepkens(67 jaar, Groenewoud)
22Karin van Geldorp(54 jaar, Keent)
23Raymond Houben(43 jaar, Boshoven)
24Jac Hendrix(73 jaar, Molenakker)
25Angelo Martinus(42 jaar, Boshoven)
26William van Rens(54 jaar, Fatima)
27Tanja Caris(52 jaar, Nederweert)
28Jack Peeters(35 jaar, Moesel)
29Lies Ras-van der Putten(70 jaar, Groenewoud)
30Sylvia Sonnemans-Wulms(68 jaar, Groenewoud)
31Jo Verspeek(71 jaar, Molenakker)
32Gina Marchena(30 jaar, Moesel)
33René Verheggen(78 jaar, Groenewoud)
34Henk Heesakkers(73 jaar, Boshoven)

 

Afscheid vooraanstaande leden

Daarnaast neemt de partij ook afscheid van een prominente Weert Lokaal leden van het eerste uur. Te beginnen met Leon Kusters, momenteel nog fractievoorzitter van de partij. Een gerespecteerd lid met jarenlange ervaring in de politiek. Kusters is familiegetrouw in de politiek gerold. Hij kwam in 1987 in de gemeenteraad van Stramproy. Eerst als raadslid en later in november 1989 als wethouder in Stramproy van Royer Belang. In 2007 nam hij plaats in de gemeenteraad van Weert voor Weert Lokaal (na de fusie tussen Werknemerspartij en Pact ’97). Na de verkiezingen van 2010 werd hij gekozen tot fractievoorzitter van de partij en deze taak heeft hij met veel plezier tot op heden uitgevoerd.

Leon Kusters stopt naar eigen zeggen om zo de kans te geven aan nieuwe raadsleden. “Het is een mooie tijd om de politieke arena te verlaten, ” aldus de heer Kusters. “De afgelopen vier jaar hebben we met Weert Lokaal veel weten te bereiken, en ligt er genoeg op stapel om de volgende periode tot uitvoering te brengen. Een goed moment om een nieuwe generatie te laten starten.” Hoewel de kennis en kunde van Leon zeker gemist gaat worden respecteerden de leden zijn beslissing en danken hem voor zijn betrokkenheid bij en zijn inzet voor Weert en haar inwoners de afgelopen 30 jaar.

Harrie Litjens nam als wethouder al eerder afscheid van de politiek, en zal zich voor de komende verkiezingen ook niet meer verkiesbaar stellen. Ook de heer Litjens heeft een lange politieke carrière van 38 jaar achter de rug waarbij hij zijn sporen en rust meer dan verdiend heeft, en momenteel geniet hij volop van de vrije tijd met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. “Ik ben blij met zoveel nieuwe enthousiaste kandidaten aan wie ik met een gerust hart het stokje door kan geven voor de aankomende verkiezingen.” Aldus Harrie Litjens.

Weert Lokaal is dankbaar voor de vele jaren waarin deze heren zich sterk hebben gemaakt voor Weert. “Stuk voor stuk mannen die zich met veel toewijding ingezet hebben voor Weert, waar wij zeer veel van geleerd en aan te danken hebben en die wij zeker erg gaan missen in de komende verkiezingen,” aldus wethouder Martijn van den Heuvel.