Weert Lokaal | Politieke partij Weert

LogoWeertLokaal2Ook dit jaar was Weert Lokaal actief op de NLdoet  dag georganiseerd door het Oranje Fonds. Landelijk worden  projecten geselecteerd die door veel vrijwilligers worden uitgevoerd .

Op 12 maart in de morgen onder geweldige weersomstandigheden hebben Suzanne ,Marienel, Carla en Peter zich gewapend met schop gemeld op het terrein van de oude sporthal op Leuken.  Daar werden we welkom geheten door leden van de wijkraad Leuken die op dit  stuk grond in 2015 zijn begonnen met volkstuintjes . Op verzoek van de jeugd van Leuken is dit uitgebreid met een crossbaan voor fietsen en nu aangevuld met het project waar we ons voor ingeschreven hadden de natuur speeltuin.

Na uitleg door Bas Meiboom  en het verdelen van de werkzaam werden de dames aan het werk gezet bij het planten van struiken en bomen  en werd ik ingedeeld bij het plaatsen van twee tafels met zit elementen gemaakt van boomstammen.

Het uitvoeren van deze klus werd bemoeilijkt door de harde ondergrond en nam dan ook iets meer tijd in beslag dan we voorzien hadden.

Het planten van de grote hoeveelheid bomen en struiken die de dames moesten verwerken liep voorspoedig  zeker door de hulp van de andere vrijwilligers.

image1image5image4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een aantal uren hard werken werd er gepauzeerd  en had het bestuur van de wijkraad gezorgd voor een goede oppepper die wel nodig was voor het tweede deel  van de dag. Tevens werd onder het eten  veel gesproken over de wijkraad en het aangelegde deel van het park.

image2Het twee deel van de dag was gepland voor de aanleg van een draak met oude vrachtwagenbanden, hiervoor moesten over een lengte van 9 meter sleuven worden gegraven waar de banden in konden worden vastgezet. Hier hebben we ons volledig aan gegeven en na vele uren van kappen, scheppen en soms een beetje zacht vloeken was het resultaat geweldig. De aanwezig jeugd had al snel  de draak in gebruik wat betekend dat het aan het voldeed aan de opzet. Om 16.oo uur hebben we met een voldaan gevoel afscheid genomen  van de wijkraad en werden we hartelijk bedankt voor onze inzet.

Het was een vermoeiende maar leuke dag waarbij de bewoners van Leuken er weer een leuke attractie bij gekregen hebben.

Volgend jaar zullen we ons weer melden voor het volgende project.

 

Peter Kusters