Weert Lokaal | Politieke partij Weert

Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) als vrijwilliger aan te sluiten bij één van de klussen. Op zaterdag 21 maart hebben een aantal Weert Lokaal (fractie)leden de handen uit de mouwen gestoken in Zorgcentrum Ververshof in het kader van de actie NL Doet.

Fractie-NLDoetWe kwamen om 15.30 uur samen met de andere vrijwilligers die zich hadden opgegeven voor deze klus. Ook een aantal cliënten van PSW waren vertegenwoordigt als vrijwilliger. Na een korte kennismaking, de nodige uitleg en het verdelen van de taken, konden we beginnen met de klus. De bewoners van Ververshof kregen een feestelijke voorjaarsmaaltijd aangeboden. Er werd op verschillende locaties gegeten. De grootste groep in de recreatiezaal, 3 kleinere groepen in de huiskamers en enkele bewoners op de kamer.

We begonnen met het klaarmaken van de recreatiezaal. Dit was snel gedaan, want veel handen maken licht werk. Nu was het wachten op de eters. Sommige bewoners konden zelfstandig naar de grote zaal komen, maar er mochten ook een aantal bewoners opgehaald en begeleidt worden. Mooi klusje voor Weert Lokaal. We belden aan bij de bewoners en er werd door de meesten enthousiast open gedaan. Anderen waren het vergeten of wilden toch liever eten op de eigen kamer. Natuurlijk geen probleem. We hebben de bewoners begeleid naar de grote zaal en tijdens de wandeling een gezellig praatje gemaakt.

Nadat iedereen een plaats had gevonden werd het warme vlees opgediend en kon er gegeten worden. De vrijwilligers zorgden dat niemand iets tekort kwam. De bewoners werden in de watten gelegd en hun blijk van waardering was groot. Er ontstonden mooie gesprekken aan tafel waarbij we hartelijk gelachen hebben met elkaar. Ondertussen werd er muziek gemaakt door een accordeonist en één van de andere vrijwilligers heeft de vroege avond verrijkt met haar stem.

Je kon zien dat de bewoners genoten van de aandacht, van de gesprekken en de maaltijd. Ik heb gemerkt dat de bewoners de hulp waarderen en dat je veel terug krijgt voor het vrijwilligerswerk. Ik heb namelijk samen met mijn collega-klussers een leuke en leerzame middag gehad en vooral heel veel lol gehad met de leuke bewoners van Ververshof. Bedankt allemaal!!

Martijn van den Heuvel