Weert Lokaal | Politieke partij Weert

Weert, 3 mei 2016. Op dinsdag 3 mei organiseerde politieke partij Weert Lokaal in de Microbar in Weert-Zuid een buurtsessie. Tijdens deze avond bood de partij de ruimte aan de bewoners van Weert-Zuid om op een creatieve en boeiende wijze hun ideeën, projecten, wensen of passies te presenteren en elkaar te inspireren en bij te buurten.

BuurtMee_001

Voor deze eerste editie meldden 6 sprekers zich aan met diverse gespreksonderwerpen. René Laenen, voorzitter bestuur Wilhelmina ‘08 sprak gepassioneerd over mogelijkheden en ontwikkelingen van het sportcomplex op Drakesteyn. Gerard Lenders, coördinator integrale veiligheid gemeente Weert en Peter Eijlander van de Wijkraad Graswinkel lichtten de activiteiten van het buurtpreventieteam toe. De heer Jules Henkes, oud-wethouder van Stramproy, hield de fractie van Weert Lokaal scherp met een opsomming van zogenaamde kleine ergernissen die aandacht vragen. Vervolgens gaf Jos Jansen samen met Mies van der Loo, van participatiegroep Hart van Moesel hun visie over de mogelijkheden voor accommodaties in combinatie met activiteiten en de toekomst van de Microbar, de Stegel en Buurthuis Moesel. De heer Johan Bergs gaf een lezing over de communicatiemogelijkheden van nieuwe media en hoe deze toe te passen en Martijn Smolenaers sloot de avond af met een nieuw initiatief genaamd Weerter Music Awards dat de leegtes in Weert moet gaan vullen met een rode loper.

De avond verliep succesvol dankzij de enthousiaste sprekers en Weert Lokaal kijkt met een positief gevoel terug op deze eerste Buurt mee – avond. In de toekomst zal de partij meer buurtsessies organiseren.

Voor meer informatie:

Marienel Engelen – raadslid

Commissie RO

M.Engelen@weert.nl

06-20228377