De Weert Lokaal Cultuur- en Sportweek komt eraan!

Elke week voor de verkiezingen organiseren we in ’t Weert Lokaaltje een themaweek. De week van maandag 28 februari tot en met zondag 6 maart staat in het teken van Cultuur en Sport. Specifieke onderwerpen als (bijvoorbeeld) de Lichtenberg of algemenere onderwerpen als positieve gezondheid en culturele expressie komen dan aan bod.

Woensdag 2 maart om 09:00 uur zal Laura Alteveer – Ramakers in de vroege uurtjes yoga introduceren. Op donderdagavond 3 maart om 19:30 uur bespreken we de kansen voor de Lichtenberg. Een lezing die verzorgd zal worden door architect Nol Hermans en waar financiële kaders bewust buiten beschouwing gelaten worden.

Zaterdag 5 maart is er om 10:00 uur in samenwerking met Stichting Kunstcentrum Weert een lezing over de wederopstanding van cultuur. Diezelfde zaterdag geeft Michèle Ferrière om 14:00 uur een lezing over positieve gezondheid en die positieve gezondheid houden we erin met de Hiphop-workshop van Dancer Studio om 15:00 uur. Op zaterdagavond swingen we om 20:00 uur de pan uit met een Silent Disco.

We sluiten de week af met een open repetitie van het popkoor The Ray-Stabbing Singers op zondag om 13:30. Dit popkoor bestond vorig jaar 50 jaar maar door de Coronapandemie hebben ze daar helaas geen feestje van kunnen maken. “Nu we weer mogen repeteren willen we deze kans graag aangrijpen om ons koor weer in de spotlights te zetten.” Interesse voor het bijwonen van een repetitie van de Ray-Stabbing Singers? Het popkoor repeteert op maandagavond, van 20-22u in het Muziekhuis, Schuttebeemd 132 Weert. “We zijn op zoek naar sopranen, maar ook mannen zijn meer dan welkom!,” aldus het bestuur van het popkoor.

Woensdag 2 maart:    09:00 uur – Introductie op Yoga door Laura Alteveer – Ramakers
Donderdag 3 maart:   19:30 uur – Lezing De Lichtenberg door architect Nol Hermans
Zaterdag 5 maart:       10:00 uur – Lezing Cultuur in samenwerking met Stichting Kunstcentrum Weert
Zaterdag 5 maart:       14:00 uur – Lezing positieve gezondheid door Michèle Ferrière
Zaterdag 5 maart:        15:00 uur – Hip Hop workshop door Dancer Studio
Zaterdag 5 maart:       20:00 uur – Silent Disco
Zondag 6 maart:           13:30 uur – Open repetitie popkoor The Ray-Stabbing Singers

Alle activiteiten vinden plaats in ’t Weert Lokaaltje – Maasstraat 7 Weert.

Het draait deze week om het ervaren van cultuur en het stimuleren van de geest, waarbij ontmoeting een belangrijke rol speelt.
Toegang is gratis voor alle activiteiten en aanmelden is niet noodzakelijk, mits anders aangegeven.

Hopelijk tot snel!

Martijn Smolenaers
Voorzitter ’t Weert Lokaalje