Lezing in ’t Weert Lokaaltje: participatie in beweging!

Op woensdag 23 februari om 19:00 uur zullen John Verstappen en Theo van Ekerschot in ’t Weert Lokaaltje aan de Maasstraat een lezing geven over de participatiewet: wat zijn de kansen en wat kan je zelf doen?

Er is al jaren kritiek op de Participatiewet. Met de komst van een nieuw kabinet en met de ervaringen van de Toeslagenaffaire vers in gedachten is er hoop dat deze wet op de schop gaat. Diverse landelijke onderzoeken hebben laten zien dat het ook anders kan. John Verstappen gaat in op twee van die onderzoeken waar hij als projectleider een bijdrage aan heeft geleverd. De onderzoeken ‘Experimenten Participatiewet’ en ‘Persoonlijke begeleiding in de bijstand’ komen aan bod. Hoe kan het anders en wat levert ons dit op? Zijn vragen die aan bod komen.

Theo van Ekerschot is vele jaren betrokken bij Punt Welzijn en nu actief in het jeugddomein. Theo is tevens voorzitter van de Vereniging Hofje het Genietschap. Hij vertelt over zijn inzichten waarbij de ontwikkelingen van de Participatiewet ook in andere domeinen zichtbaar zijn. Het eigenaarschap van problematieken dient terug bij de burger gelegd te worden. Hij ziet dat o.a. bij zijn ervaringen met het Genietschap om zorg en wonen te combineren in 10 huurwoningen aan de Suffolkweg.

Locatie: ’t Weert Lokaaltje – Maasstraat 7 Weert
Tijd: 19:00 – 21:30 uur

Gratis entree, aanmelden niet nodig.

Wees Welkom!