In memoriam René Laenen

René, een man een man, een woord een woord. Zo was jij, zo sprak jij.

Je woorden hebben voor velen een grote betekenis en inhoud gehad.

Jij was ooit modelmaker bij ’s lands grootste grafische werkgever. Jij hebt model gegeven aan de huidige Weerter Lokale politiek, de basis gelegd voor een aantal succesvolle coalities. Maar ook vorm gegeven aan een andere passie van jou, het voetbal bij Wilhelmina ’08. Jij bleef hoe dan ook bereikbaar.

Jij gaf altijd een sterk gevoel af van grote betrokkenheid richting de maatschappij. Tijdens gesprekken met jou merkte je gelijk dat er veel levenswijsheid en kennis in jou schuilde. Altijd op zoek naar verbinding en vernieuwing.

Je was ook een leider. Jij leidde mensen in welke vorm van de samenleving dan ook met je hart en visie. Jij hebt Weert Lokaal lang geleidt in bestuurlijke vorm maar ook het menselijke aspect verloor je niet uit het oog. Jij bracht rake volzinnen, jij raakte ons met de essentie van dagelijkse zaken. Jij bracht verbinding, kennis en wijsheid. Jij verbond ons met elkaar. Een Weertenaar in hart en ziel.

Onze oud- voorzitter en verbinder René Laenen is op zondagavond op 77-jarige leeftijd overleden.

Het balletje rolt zoals het rolt, jouw woorden zullen uitsterven, maar de inhoud blijft. Ook jij zult in onze gedachten altijd voortbestaan. Met grote eer een erelid van Weert Lokaal. Welverdiend benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Een groot gemis voor alle leden van Weert Lokaal en voor Weert.

Alle leden van Weert Lokaal