Eerste opengesteld toilet zichtbaar

Vanmorgen plakten raadslid Martijn Smolenaers en wethouder Tessa Geelen bij de ingang van Sporthal Boshoven de eerste sticker in Weert die mensen erop wijst dat ze daar vrij toegankelijk naar de wc kunnen. De gemeente omarmde onlangs het initiatief van het raadslid om deze plekken zichtbaar te gaan maken.

Wat voor velen de normaalste zaak van de wereld is, een kleine of een grote boodschap even ophouden tot je een toilet tegen komt, is voor mensen met een buikprobleem vaak minder vanzelfsprekend. Door een medische aandoening of een hogere leeftijd kan het vaak naar de wc moeten zelfs een reden zijn om minder op pad te gaan.
Weert Lokaal-raadslid Martijn Smolenaers nam daarom het initiatief om de app HogeNood via de gemeente in Weert te promoten.

Smolenaers: “Als we beginnen om de toiletten in gemeentelijke gebouwen voor mensen zichtbaar beschikbaar te stellen dan hoop ik dat ook winkels en bedrijven gaan volgen. De combinatie van het daadwerkelijk zichtbaar maken van locaties met een sticker en de weergave in een app is denk ik een hele krachtige. Het aanmelden gaat ook nog eens heel gemakkelijk via een website waar nog veel meer informatie is te vinden”.
De sticker zal binnenkort zeker bij meer gemeentelijke gebouwen te zien zijn en de gemeente zal deze plekken ook voor weergave in de HogeNood-app aanmelden op de website www.hierkunjenaardewc.nl . De wethouder en het raadslid hopen dat een goed voorbeeld, ook bij particulieren, doet volgen!