Raadslid Goubet naar Weert Lokaal

Gemeenteraadslid Jeroen Goubet verlaat de Fractie Goubet-Duijsters en sluit zich aan bij Weert Lokaal. Deze beslissing komt na het niet doorgaan van de samenwerking tussen zijn fractie en D66 eind vorig jaar.

Goubet: ‘In 2018 zijn we na het vertrek uit de SP verder gegaan als Fractie Goubet-Duijsters met de opzet om rustig te kijken waar wij met deze partij naartoe wilden. In de zomer van 2019 hebben wij de mogelijkheden onderzocht voor een samengaan tussen deze fractie, D66 en mogelijk nog meer partijen. Het idee was om een brede links-progressieve lokale partij op te zetten en zo te zorgen voor minder versnippering in de Weerter politiek. Uiteindelijk is die samenwerking niet van de grond gekomen. Daarmee zal het tóch oprichten van een nieuwe partij, naast alle bestaande, in mijn ogen juist voor meer versnippering zorgen.’

Overstap Weert Lokaal

Nadat het voor Goubet duidelijk was dat hij geen nieuwe partij wilde opzetten, is hij in gesprek gegaan met Weert Lokaal en viel de beslissing om over te stappen naar deze partij. ‘In de afgelopen tien jaar heb ik de mensen en de koers van Weert Lokaal goed leren kennen. De samenwerking is altijd prettig. Na het afscheid van de SP heb ik me voorgenomen heb om niet meer voor een landelijke partij actief te willen zijn. Het was daarom een logische keuze om in gesprek te gaan met Weert Lokaal. Dat heb ik open en zonder verwachtingen gedaan. Er was meteen een wederzijdse klik en een welkom gevoel. Niet in de laatste plaats omdat de fractie van Weert Lokaal haar vertrouwen in mij heeft uitgesproken, waarvoor veel dank’. Aldus Goubet.

Fractievoorzitter van Weert Lokaal Suzanne Winters: ‘In de fractie van Weert Lokaal zitten mensen met uiteenlopende politieke kleuren die hun visies bundelen om het beste voor Weert te bereiken. Belangrijk voor onze fractie is de klik tussen de mensen, en die is prima met Jeroen. Dit maakt hem, naast de jaren ervaring die hij met zich meebrengt, een mooie aanvulling voor onze fractie en partij’.

Goed overleg

Goubet wil zich op deze manier in een groter team in blijven zetten voor Weert. Raadslid Karin Duijsters van de Fractie Goubet-Duijsters maakt geen overstap en wil zich wel richten op het opzetten van een nieuwe partij. Beiden willen benadrukken dat de nu genomen stap in goed overleg zowel onderling als met de achterban is genomen.

Jeroen Goubet is gemeenteraadslid sinds 2009. In 2014 en 2018 was hij lijsttrekker voor de SP. Na een conflict met de landelijke SP over de koers van de partij verlieten hij, collega raadslid Karin Duijsters en wethouder Paul Sterk later in 2018 die partij.