Martijn van den Heuvel lijsttrekker van Weert Lokaal

De leden van politieke partij Weert Lokaal hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering van de partij Martijn van den Heuvel unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Martijn is sinds 2016 wethouder namens Weert Lokaal en 1e locoburgemeester in het college van B&W.

Martijn van den Heuvel (39) is sinds 2014 politiek actief in de gemeente Weert. Hij maakte van 2014 tot en met 2016 deel uit van de gemeenteraad namens Weert Lokaal, waarvan in 2016 als fractievoorzitter. In december 2016 volgde hij Harrie Litjens op als wethouder voor de partij. Hij neemt als wethouder momenteel de portefeuilles economische zaken, arbeid en inkomen, participatiewet, arbeidsmarkt, armoedebeleid, inburgering, stedelijk groen, mobiliteit, klimaatadaptatie en het project Stadspark voor zijn rekening.

Martijn van den Heuvel is getrouwd met Charlotte en is vorige week de trotse vader geworden van zijn vierde kind waarmee hun gezin drie dochters (Fienne, Roselie, Vieve) en een zoon (Siem) telt. Hij heeft bedrijfseconomie en accountancy gestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit en is onder andere werkzaam geweest bij Deloitte en de Gemeente Eindhoven.

Martijn van den Heuvel: “Ik ben vereerd dat bestuur, fractie en leden het vertrouwen in mijn persoon hebben uitgesproken en ik de kar mag trekken. Na het succes van 2018 dat we samen met onze leden en inwoners hebben behaald, willen we graag als grootste partij van Weert verder. Om verder te bouwen aan een nog mooier Weert voor iedereen, voor alle wijken en dorpen, zodat we trots kunnen zijn op een Weert waar het goed wonen, leven, ondernemen en recreëren is. Daar heb ik mij de afgelopen jaren met hart en ziel voor ingezet en daar zal ik mij voor blijven inzetten. Weert Lokaal is dé lokale partij voor en door Weertenaren, dat maakt dat ik er alle vertrouwen in heb.”

Voorzitter van Weert Lokaal Marjan Jankoski onderbouwt de keuze van de partij: “Martijn is een echte aanpakker: vastberaden, gedreven en met beide benen op de grond. Eigenschappen die de afgelopen bestuursperiode erg belangrijk waren voor Weert. Bij Weert Lokaal zijn we een hechte club waarbij de kracht van verbinding, er samen met elkaar de schouders eronder zetten en constructief met elkaar samenwerken hoog in het vaandel staan. Daar is Martijn absoluut het boegbeeld van.”

De volledige kandidatenlijst van Weert lokaal zal in december worden vastgesteld door de leden.