Veel lof voor nieuwe opzet weekmarkt

Afgelopen zaterdag werd er ‘proefgedraaid’ met de nieuwe opzet van de Weerter weekmarkt. En dat beviel de bezoekers, marktkooplui en winkeliers in de binnenstad zéér goed. Het meest gehoorde compliment: ‘een goede zaak dat food en non-food kraampjes nu door elkaar staan.’ En laat dat nou precies de opzet zijn waar Weert Lokaal drie jaar geleden voor pleitte!

De Weerter weekmarkt bevond zich de laatste jaren in zwaar weer. De bezoekersaantallen liepen terug en er waren marktkooplui die ermee stopten waardoor er letterlijk gaten in de opstelling vielen. Vooral op de Nieuwe Markt. Weert Lokaal signaleerde dat drie jaar geleden al en pleitte ervoor om food en non-food kraampjes voortaan door elkaar te zetten. In de raadsvergadering van 23 november 2017 diende Weert Lokaal daarom een motie in. En gisteren was het dan eindelijk zo ver! Naast de gemengde opstelling is het zwaartepunt van de weekmarkt naar de Nieuwe Markt verplaatst waardoor er op de oude Markt meer plaats komt voor terrasjes. En er staan ook kraampjes in de Van Berlostraat, Langstraat en Meikoel waardoor men een rondje kan lopen. Tot slot staan de kraampjes niet meer ‘met de ruggen naar de winkels’ maar ‘met de ruggen naar elkaar’ waardoor het er ruimer en meer uitnodigend uitziet.

Weert Lokaal fractievoorzitter Suzanne Winters reageert opgetogen: ‘De lovende opmerkingen over de nieuwe opstelling gingen als een lopend vuurtje door Weert. De sfeer in de stad was meteen heel anders! Het is een beetje jammer dat de nieuwe opzet best een tijd op zich heeft laten wachten, maar het is heel belangrijk geweest om alles in nauw overleg te doen. Een marktkraam, iemands broodwinning, naar een andere plek verplaatsen ligt terecht gevoelig voor de ondernemer. Het feit dat alle neuzen nu dezelfde kant op staan is denk ik de basis voor het nieuwe succes.’ Gisteren werd er dus proefgedraaid. Aanstaande zaterdag is de officiële ingebruikname van de nieuwe opstelling door wethouder Tessa Geelen. Gezien de lovende reacties wordt dat waarschijnlijk een groot feest! Link naar het filmpje waarin de motie ingediend wordt.